Βιβλιογραφική Παρουσίαση

Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Ακολουθούν πληροφορίες για ένα ενδιαφέρον και πρακτικό σύγγραμμα Δερματολογίας, πρόταση του αξιόλογου συναδέλφου κου Αντώνη Παναγιωτόπουλου, τ. Διευθυντή του Νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός.


Στο τέλος του παρελθόντος έτους κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Springer το βιβλίο TEXTBOOK OF PRIMARY CARE DERMATOLOGY με Editors τους David Buckley και Paola Pasquali.

Ο David Buckley είναι Ιρλανδός συνάδελφος, μέλος της EADV από το 1993. Εχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα για τη δερματολογία και την κρυοχειρουργική σε πολλά δερματολογικά περιοδικά. 

Η εξαίρετη δερματολόγος και αγαπητή φίλη Paola Pasquali είναι πολύ γνωστή στου Έλληνες Δερματολόγους. Έχει επισκεφθεί τη χώρα μας, όπου έχει μιλήσει σε συνέδρια της Δερματοχειρουργικής Εταιρείας κ διεθνή συνέδρια. 

Είναι editor στα εξής συγγράμματα: Skin Cancer: A Practical Approach, Cryosurgery: A Practical Manual and Photography in Clinical Medicine. Είναι Past President of the International Society of Teledermatology and

chairman of AAD International Affairs Committee and member of EADV School. 


Το εγχειρίδιο αυτό παρέχει έναν περιεκτικό, πρακτικό οδηγό για την αναγνώριση μιας σειράς από κοινές δερματολογικές παθήσεις. Περιέχει χρήσιμους πίνακες αναφοράς που μπορεί να βοηθήσουν όταν αναζητούμε τη λύση ενός προβλήματος κατά την εξέταση του ασθενούς. Παρέχει πρότυπα φυλλαδίων πληροφοριών για τον ασθενή που μπορεί να αντιγράψει ο πολυάσχολος γιατρός και να τα χορηγήσει στους ασθενείς του. Διαθέτει βίντεο για μια σειρά δερματολογικών επεμβάσεων, όπως η εκτέλεση

μιας βιοψίας, περιποίηση ενός έλκους και κρυοθεραπεία οξυτενών
κονδυλωμάτων.


Είναι ιδανικό για την εκπαίδευση και την εξάσκηση των ειδικευομένων δερματολόγων που αναζητούν ένα γρήγορο οδηγό αναφοράς για χρήση στην κλινική τους πρακτική.


Ειδικότερα στις 637 σελίδες του περιέχει όλες τις βασικές γνώσεις της δερματολογίας που χρειάζεται ο ειδικός δερματολόγος.


Τα κεφάλαια είναι τα εξής :


1. Η δερματολογία στη πρωτοβάθμια περίθαλψη

2. Νοσήματα των εξαρτημάτων

3. Δερματίτιδα, ερυθηματολεπιδώδεις παθήσεις

4. Κνίδωση, πομφολυγώδεις παθήσεις

5. Παιδιατρική δερματολογία

6. Λοιμώξεις, παρασιτώσεις

7. Περιοχική δερματολογία

8. Νοσήματα τριχών κ ονύχων

9. Διαταραχές της μελάγχρωσης του δέρματός

10. Ψυχοσωματικά νοσήματα και συστηματικά νοσήματα που έχουν σχέση με το δέρμα

11. Επεμβατική δερματολογία

12. Ειδικό κεφάλαιο για το νοσηλευτικό προσωπικό και τους ασθενείς, χρήσιμες ηλεκτρονικές διευθύνσεις , ομάδες υποστήριξης ασθενών


Εκ μέρους της Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας.

www.edae.gr

Comments are closed.