18psf

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2022.


Μετά τη 2ετία της πανδημίας ρεκόρ συμμετοχών και προσέλευσης

Ανακοινώσεις νέων θεραπειών που έρχονται να προστεθούν στη φαρέτρα

Ανοιχτός διάλογος εφ’ όλης της ύλης με Φορείς για τα νέα δερματολογικά φάρμακα.


Με υψηλά ποσοστά προσέλευσης και μεγάλη – κατά γενική ομολογία – επιτυχία ολοκληρώθηκε το 18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας, το οποίο έλαβε χώρα 2-5 Νοεμβρίου 2022, στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο «Athenaeum Intercontinental». Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου, με συντονίστρια την Αθηναΐδα Νέγκα, στις 8.30 μ.μ. το βράδυ της ίδιας ημέρας, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Μίνα Γκάγκα, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, ο κ. Γεώργιος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ, οκ. Δημήτριος Φιλίππου, Πρόεδρος του ΕΟΦ, ο κ. Γεράσιμος Σιάσος, Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος ΣΦΕΕ και ο κ, Γεώργιος Ελευθερίου, Γ.Γ. ΠΙΣ, ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς του Προέδρου της ΕΔΑΕ, κ. Ιωάννη Μπάρκη και των επίτιμων προσκεκλημένων. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες των κ. Λουκά Τσούκαλη, Προέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ, με θέμα «Σε μια εποχή μεγάλης αστάθειας και αβεβαιότητας» και κ. Μαρίνας Οικονόμου-Λαλιώτη, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ψυχιατρικής – Κοινωνικής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, με θέμα «Ψυχική Υγεία: Αισθητικές παρεμβάσεις και παθήσεις του δέρματος». Η Τελετή ολοκληρώθηκε με δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος και τα Μέλη του ΔΣ της ΕΔΑΕ.

Κατά την Τελετή Έναρξης ο Πρόεδρος της ΕΔΑΕ κ. Γ. Μπάρκης, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, δήλωσε: «με ιδιαίτερη χαρά τα Μέλη του ΔΣ της ΕΔΑΕ και εγώ καλωσορίζουμε τους εκλεκτούς συναδέλφους μας και τους επίσημους προσκεκλημένους ομιλητές στο 18οΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας, το πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο του Νέου ΔΣ, το οποίο είναι αφιερωμένο στην μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος Αντιπροέδρου του ΔΣ και εκλεκτού συναδέλφου Γ. Κοντοχριστόπουλου. Πρόκειται για ένα Συνέδριο  με πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας. Στόχος του συνεδρίου, είναι η ενημέρωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από έγκριτους, έμπειρους και καταξιωμένους συναδέλφους μας, Πανεπιστημιακούς, ιατρούς του ΕΣΥ, αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες, για όλα τα τρέχοντα θέματα της Ειδικότητάς μας και κυρίως για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη διάγνωση, τη διερεύνηση και τη σύγχρονη θεραπευτική των Δερματικών και Αφροδισίων νοσημάτων, καθώς επίσης και για τα σύγχρονα θεραπευτικά πρωτόκολλα της επεμβατικής και αισθητικής δερματολογίας.»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το στρογγυλό τραπέζι, που διοργανώθηκε στις παρυφές του Συνεδρίου, με Φορείς για τα νέα φάρμακα στη Δερματολογία.  Στη συζήτηση συμμετείχαν από την πλευρά των Αρμόδιων Φορέων οι κ.κ. Μπάμπης Καραθάνος, Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας κ. Θ. Πλέυρη στον τομέα του Φαρμάκου, Δημήτρης Φιλίππου, Πρόεδρος ΕΟΦ και Φώτιος Πατσουράκος, Αντιπρόεδρος ΙΣΑ από τη δε πλευρά της ΕΔΑΕ οι κ.κ. Ιωάννης Μπάρκης, Πρόεδρος ΕΔΑΕ, Δημήτριος Ρηγόπουλος, καθηγητής Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και πρώην Πρόεδρος ΕΔΑΕ και Αλέξανδρος Στρατηγός, καθηγητής Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Και οι δύο πλευρές δήλωσαν πως πρόθεσή τους είναι να συνεργαστούν εποικοδομητικά, οι αρμόδιοι φορείς με την ΕΔΑΕ και τις φαρμακευτικές εταιρείες, με στόχο να βρεθούν το συντομότερο δυνατόν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για τα θέματα που τους απασχολούν όλους, όπως οι ελλείψεις φαρμάκων, η συνταγογράφηση βιολογικών παραγόντων, η προσθήκη στη λίστα σημαντικών δερματολογικών φαρμάκων και τέλος η ισοτιμία ιδιωτών και δημοσίων ιατρών κυρίως σε θέματα γνωμάτευσης, συνταγογράφησης και χορήγησης φαρμάκων. Οι συμμετέχοντες στη συζήτηση δερματολόγοι, τόνισαν τη σπουδαιότητα του να λυθούν άμεσα τα παραπάνω θέματα, παρέχοντας έτσι εναλλακτικές θεραπευτικές λύσεις στους ίδιους και κατ’ επέκταση καλύτερες και πιο αποτελεσματικές θεραπείες στους ασθενείς τους.  Σε απάντηση αυτών ο κ. Καραθάνος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σύνθημα του Υπουργείου Υγείας είναι «Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Δεν αφήνουμε κανέναν αβοήθητο.» και ως εκ τούτου εργάζονται συστηματικά στο Υπουργείο σε συνεργασία με τους λοιπούς Φορείς και τις Φαρμακευτικές εταιρείες προς την κατεύθυνση του να μπαίνει κάθε φάρμακο στη Λίστα, αλλά με τρόπο τέτοιο που να μην θέτει σε κίνδυνο τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για Περισσότερες πληροφορίες:

Μοσχούλα Παπαγεωργαντά – Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΕΔΑΕ, +30 6944229723

hsdv.edae@gmail.com

www.edae.gr

Σχετικό φωτογραφικό υλικό

Comments are closed.