Τι κάνουμε όταν έχουμε είσφρυση του όνυχα;

Μια από τις πιο συχνές επεμβάσεις στην περιοχή του νυχιού σχετίζονται με την είσφρυση όνυχος ή αλλιώς ονυχοκρύπτωση. Πρόκειται για την εισχώρηση του όνυχος (νυχιού) στο δέρμα η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να προκαλέσει μόλυνση και σε μερικές περιπτώσεις αιμορραγία. Εμφανίζεται, κυρίως, στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού αλλά ενδέχεται να εμφανιστεί και στα άλλα δάκτυλα.
Σε αρχικό στάδιο γίνεται χρήση αντιβιοτικών και η αντισηπτικών. Σε περίπτωση που η συντηρητική θεραπεία δεν αποδώσει, τότε η λύση είναι η χειρουργική επέμβαση. Ο συνδυασμός συντηρητικής και χειρουργικής θεραπείας θα οδηγήσει στη λύση του προβλήματος.
Η αφαίρεση τμήματος του όνυχος μέχρι τη μήτρα ή η εκτομή όλου του όνυχος εξαρτάται από τη σοβαρότητα της βλάβης. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία και η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία.
Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται πλήρης ίαση με ελάχιστες περιπτώσεις υποτροπής. Η αποθεραπεία επιτυγχάνεται σε διάστημα 10-15 ημερών. Μετά την επέμβαση ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του ενώ συνιστάται περιορισμός της βάδισης για ένα 24ωρο.

Comments are closed.