ΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Απλά Νήματα

Τα τελευταία χρονιά αναζητούνται θεραπείες αισθητικής δερματολογίας ελάχιστα επεμβατικές και με σύντομο χρόνο αποθεραπείας.    Μία από αυτές είναι και η εφαρμογή των απλών νημάτων.

Τα τοποθετούμε στο πρόσωπο και στο σώμα, για να αντιμετωπίσουμε μικρού βαθμού χαλάρωση  του δέρματος και να αποκαταστήσουμε την νεανική υφή του.

Υπάρχουν διαφορά είδη νημάτων βάσει του υλικού κατασκευής τους αλλά και του σχήματος τους. Πλέον χρησιμοποιούμε απορροφήσιμα νήματα γιατί παρουσιάζουν μικρότερο ποσοστό ανεπιθύμητων ενεργειών.

Ο δερματολόγος μετά από ενδελεχή αξιολόγηση του δέρματος  επιλεγεί τον αντίστοιχο τύπο νήματος. Με τη χρήση τοπικής αναισθησίας μόνο, εφαρμόζει  τα νήματα, που είναι τοποθετημένα σε πολύ λεπτές βελόνες, στις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος. Ο οργανισμός τα αναγνωρίζει σαν ξένο σώμα και στην προσπάθεια του να τα αποδομήσει, ενεργοποιεί μια σειρά κυτταρικών διεργασιών με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου. Η πιο συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια είναι οι εκχυμώσεις (μελανιές) διάρκειας λίγων ημέρων.

Τα νήματα συνδυάζονται  και με άλλες δερματολογικές πράξεις όπως   βοτουλινική τοξίνη,  filler, peeling, ενέσιμη θεραπεία με μίγματα βιταμινών, ιχνοστοιχείων και υαλουρονικού οξέος και laser, αναβαθμίζοντας τα αποτελέσματά τους και παρέχοντας στους ασθενείς μία ολοκληρωμένη θεραπεία αντιγήρανσης.

Η μέθοδος αυτή παρουσιάζει αρκετά πλεονεκτήματα γιατί εφαρμόζεται στο ιατρείο, σε ελάχιστο χρόνο, με την χρήση τοπικής αναισθησίας μόνο. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι βραχύς και για αυτό οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

 Με τα απλά νήματα επιτυγχάνουμε ανανέωση, σύσφιξη, βελτίωση της ελαστικότητας, του τόνου και της υφής του δέρματος, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα φυσικό αποτέλεσμα. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων κυμαίνεται  από 6-12μηνες ανάλογα με τον τύπο νήματος που θα εφαρμόσουμε.

 Η μέθοδος της εφαρμογής των απλών νημάτων πρέπει να εκτελείται μόνο  από δερματολόγους που έχουν λάβει εξιδεικευμένη εκπαίδευση στις τεχνικές εφαρμογής τους, επειδή ως ειδικοί μπορούν να αξιολογήσουν τις ανάγκες του δέρματος.

Μαριλένα Ο. Κακριδά, M.D.,

Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Μετεκπαιδευθείσα εις HoustonTexasUSA

Comments are closed.